Home
Even voorstellen
Contact
Reikibehandelingen
Therapeutische sessies
Cursussen
Tarieven

Aangesloten bij Reiki Ryoho

Usui systeem van natuurlijk genezen

Wat is Reiki?
Reiki is het Japanse woord voor de universele levensenergie die overal in de kosmos aanwezig is. Rei = universeel, en Ki = energie, kracht. Reiki is ook de naam van de methode om die energie te gebruiken: het Usui Systeem van Natuurlijk Genezen. Reiki als methode is een heel eenvoudige manier om energie door te geven met je handen. Bij een jong kind stroomt die levensenergie nog vanzelf. Vanaf de puberteit wordt dat (o.a. door stress) minder en eenmaal volwassen zijn de meeste mensen die gave kwijt of is hij stukken minder krachtig.

Mikao Usui, grondlegger Reiki Systeem van Natuurlijk Genezen. De grondlegger
De Japanner Dr. Mikao Usui heeft de methode van genezen door handopleggen herontdekt. Dr. Usui was ervan overtuigd dat ieder mens genezende energie zou moeten kunnen doorgeven aan een ander. Hij zocht jarenlang naar aanwijzingen om het ook te kunnen leren, onder andere in oude Boeddhistische geschriften. Na 21 dagen van vasten en mediteren op de berg Kurama (Kyoto, Japan) ontdekte hij in 1921 hoe je die gave om energie door te geven weer terug kunt krijgen.

Reiki werkt holistisch
Reiki raakt de hele mens, zowel lichaam als geest, en stimuleert het zelfgenezend vermogen. De energie is moeilijk in woorden te vatten: zij is vitaliserend, warm, ontspannend en brengt je meer in overeenstemming met jezelf, met wie je in wezen bent.

Reiki is eenvoudig
Het stroomt vanzelf door je handen naar de plek waar het heen wil, waar het nodig is. Je hoeft er geen kleren voor uit te trekken, want het gaat er gemakkelijk doorheen.

Reiki raakt niet op
Als je Reiki geeft, geef je je eigen energie niet weg. Je geeft universele levensenergie door waar zowel jij als de ander van genieten. Daarom word je niet moe als je Reiki geeft, je krijgt er zelf ook energie van.

Zen Reiki
Ik ben tot Zen Reiki Master opgeleid door Reiki Master Arianne Groeneveld bij Helios Centrum Heerde. Wij noemen het Zen Reiki, omdat wij daarmee willen aangeven dat wij Reiki zien en onderrichten als een ingang naar wie je werkelijk bent. Je zou ook kunnen zeggen: Zijnsgericht Reiki. Wij dragen daarmee de spirit uit van Dr. Usui zelf die altijd tegen zijn studenten zei: "Reiki is indrukwekkend als geneeswijze maar laat je daar niet door betoveren. Vergeet nooit dat het een weg naar Zelfrealisatie is." De cursussen die ik aanbied volgen deze traditionele weg van het "Usui Systeem van Natuurlijk Genezen" .

Traditie
Zen Reiki is qua technieken en overdracht gewoon traditioneel Reiki (Reiki Alliance) zoals wij dit geleerd hebben via de opeenvolging van de grondlegger Mikao Usui, de Grootmeesters Chujiro Hayashi, Hawayo Takata en Phyllis Lei Furumoto zelf, de laatste en levende Grootmeester van onze Reikitraditie. De bijdrage voor het volgen van een cursus is standaard door onze Reikitraditie vastgesteld als de passende energie-uitwisseling voor Reiki. Met deze bijdrage geef je iets van jouw eigen levensenergie voor Reiki, een aantal dagen werk, of, als je niet (meer) werkt geef je iets op, wat je anders met dat geld had kunnen doen.